2009-06-03
Az új influenza tüneteit észleli magán? Ne menjen orvoshoz!

Egy fiatal fővárosi férfi szervezetében is kimutatták az új típusú influenzavírust - tájékoztatta az InfoRádiót az országos tiszti főorvos. Falus Ferenc hozzátette: a férfi még nem tekinthető gyógyultnak, de tünetei enyhültek. Jelenleg vizsgálják, hogy megfertőzhette-e környezetét.

Az egyesült államokbeli nyaralásból hazaérkező pár férfi tagja csak itthon észlelte magán a tüneteket. (Pártja kint betegedett meg, ő gyógyultan tért haza.) A férfi, aki a második megbetegedett ember Magyarországon, a László kórházban vizsgáltatta ki magát, ekkor derült ki, hogy a H1N1-et hordozza magában.

Azt egyelőre nem tudják az orvosok, hogy megfertőzött-e bárkit is, ezért a férfit és környezetét még nagyjából 10 napig megfigyelés alatt tartják.

A beteg tünetei már enyhültek, kezelésre nem szorul, tüneti szereket kap - mondta Falus Ferenc, aki arra számít: a közeljövőben egyre több mbt outlet embernél jelenhetnek meg az új típusú influenza tünetei.

A tiszti főorvos hangsúlyozta: aki érzékeli magán a tüneteket, ne menjen maga orvoshoz, mert a váróteremben sok embert megfertőzhet, inkább hívja házhoz az orvost.

Csendesnapok 2007

A Szentháromság

Sipos Lajos, Fekete István
Béke Veled...-temetési énekek