Isten, örökkévaló Fiú, Jézus Krisztusban öltött testet. Őáltala teremtetett minden, benne lett nyilvánvalóvá Isten jelleme, általa teljesedett be az emberiség megváltása, és ő ítéli meg a Földet. Az örökké igaz Isten igaz emberré lett Jézus Krisztusban. A Szentlélek által fogantatott, és Máriától született. Emberként élt, mint ember megkísértetett, de tökéletes megtestesítője volt Isten igazságosságának és szeretetének. Csodái által kinyilatkoztatta a mennyei Atya hatalmát, és bizonyította, hogy ő a megígért Messiás. Bűneinkért önként vállalta helyettünk a szenvedést és a kereszthalált; feltámadt a halálból, és felment a mennybe, hogy közbenjárjon értünk a mennyei szentélyben. Népe végleges megszabadításáért újra eljön dicsőségben, és mindent újjáteremt. (Jn 1:1–3, 14; Kol 1:15–19; Jn 10:30; 14:9; Róm 6:23; 2Kor 5:17–21; Jn 5:22; Lk 1:35; Fil 2:5–11; Zsid 2:9–18; 1Kor 15:3–4; Zsid 8:1–2; Jn 14:1–3)

Titkos Elragadtatás

Gyűrűs Istvánné
Gyermeknevelési percek

Ellen Gould White
Pátriárkák és próféták

Dr. Donna Habenicht
A gyermeknevelésről

Hogyan jelent meg az élet a Földön?

Faragó József
Mi Atyánk