Az első emberpár Isten képmására lett teremtve egyéniséggel, hatalommal és szabadsággal, hogy gondolkodjon és cselekedjen. Bár teremtett szabad lény, a test, a lélek és a szellem oszthatatlan egysége, mégis Istentől függ az élete. Amikor ősszüleink nem engedelmeskedtek az Úrnak, megtagadták függőségüket, és elveszítették Istentől kapott kiváltságukat. Összetört bennük a menny képmása, és a halál alattvalói lettek. Minden utóduk ezt a megromlott természetet és annak következményeit örökli. Gyengeségekkel és bűnös hajlamokkal születnek. De Isten megbékéltette magával a Földet Krisztusban, és Szentlelke által a bűnbánó halandó emberben helyreállítja Alkotója képmását. Isten dicsőségére lettek teremtve, és azért hívattak el, hogy szeressék őt és egymást, és gondot viseljenek környezetükre. (1Móz 1:26–28; 2:7; Zsolt 8:4–8; ApCsel 17:24–28; 1Móz 3; Zsolt 51:5; Róm 5:12–17; 2Kor 5:19–20; Zsolt 51:10; 1Jn 4:7–8, 11, 20; 1Móz 2:15)

Kik éneklik a bárány énekét?

Fleischer Katinka
Hívtál Uram

Kay Kuzma
Hogyan segíthetjük gyermekeinket a halál tényének feldolgozásában?

Dvd Felvétel
Tehetségkutató 2007.júni. 3.