Krisztus élete – mely Isten akarata iránti tökéletes engedelmességben telt –, szenvedése, halála és feltámadása által gondoskodott az Úr az emberi bűn engesztelésének egyetlen eszközéről úgy, hogy akik elfogadják az áldozatot, azoknak örök életük lehet, és az egész teremtett világ jobban megértheti a Teremtő örökkévaló szeretetét. Ez a tökéletes engesztelés igazolja Isten szent törvényének igazságosságát és könyörülő jellemét, mert mindkettő el¬ítéli bűneinket, de gondoskodik a megbocsátásról. Krisztus halála helyettesítő és engesztelő, megbékéltető és átalakító. Jézus feltámadása Istennek a gonosz erők feletti diadalát hirdeti. Azoknak, akik elfogadják a megváltást, végső győzelmet biztosít a bűn és a halál felett. Nyilvánvalóvá teszi Jézus Krisztus hatalmát, aki előtt mennyen és Földön minden térd meghajol. (Jn 3:16; Ézsa 53; 1Pt 2:21–22; 1Kor 15:3–4, 20–22; 2Kor 5:14–15, 19–21; Róm 1:4; 3:25; 4:25; 8:3–4; 1Jn 2:2; 4:10; Kol 2:15; Fil 2:6–11)

Kay Kuzma
Hogyan segíthetjük gyermekeinket a halál tényének feldolgozásában?

Tíz évvel élhetsz tovább

Ősz Farkas Ernő
Jézussal egy asztalnál

Dr. Donna Habenicht
A gyermeknevelésről

Hogyan jelent meg az élet a Földön?

Isten figyelmeztető üzenete az emberiségnek MA