Az egyház a hívők közössége, akik Jézus Krisztust Uruknak és Megváltójuknak vallják. Az Ótestamentum korában élő nép lelki utódaként Isten minket is a világból hívott ki. Az imádkozásra, a közösségvállalásra, az Ige meghallására, az úrvacsora ünneplésére, az egész emberiség szolgálatára és az evangélium egész világon való hirdetésére léptünk közösségre egymással. Az egyház megbízatását Krisztustól – a testet öltött Igétől – és a Szentírásból – az írott Igéből – kapta. Az egyház Isten családja: Õáltala elfogadott gyermekek, akik a megújított szövetség szerint élnek. Az egyház Jézus teste, a hit közössége, amelynek maga Jézus Krisztus a feje. Az egyház a menyasszony, akiért a Megváltó életét adta, hogy megtisztítsa és megszentelje övéit. Diadalmas visszatértekor dicsőséges egyházat állít maga elé, minden korok hűségesét, a vérén megváltottakat, akiken nincs szeplő vagy sömörgőzés, hanem szentek és feddhetetlenek. (1Móz 12:3; ApCsel 7:38; Ef 4:11–15; 3:8–11; Mt 28:19–20; 16:13–20; 18:18; Ef 2:19–22; 1:22–23; 5:23–27; Kol 1:17–18)

Dvd Film
A Fegyvertelen Hős

Tíz évvel élhetsz tovább

Tihamér mesék

Kik éneklik a bárány énekét?

Lancsák Anita
Péter szólt