Egyháza tagjainak Isten minden korban lelki ajándékokat adományozott, amelyeket szeretet-szolgálatban az egyház és az egész emberiség javára kellett felhasználniuk. A Szentlélek tevékenysége általi ajándék – aki úgy adja minden tagnak, amint akarja – biztosítja azokat a képességeket és szolgálatokat, amelyek az egyház Isten által rendelt küldetésének betöltéséhez szükségesek. A Szentírás szerint ezek az ajándékok a következő szolgálatokat foglalják magukba: hit, gyógyítás, prófétálás, igehirdetés, tanítás, irányítás, megbékéltetés, könyörületesség, önfeláldozó szolgálat, jótékonyság gyakorlása az emberek segítségére és bátorítására. Néhány tagot Isten elhívott és Lelke által felruházott olyan tevékenységgel, amit az egyház lelkészi, evangélizátori, apostoli és tanítói szolgálatként ismer el. Céljuk a tagok felkészítése a szolgálatra, az egyházat a lelki érettség fokára emelni, hitben és istenismeretben ápolni. Ha a tagok mint Isten sokféle kegyelmének hűséges sáfárai alkalmazzák e lelki ajándé-kokat, akkor az egyház védett a hamis tantételek romboló befolyásától; fejlődik, Istentől gyarapodik hitben, szeretetben épül fel. (Róm 12:4–8; 1Kor 12:9–11, 27–28; Ef 4:8,11–16; ApCsel 6:1–7; 1Tim 2:1–3; 1Pt 4:10–11)

Titkos Elragadtatás

Kompromisszum és komformizmus