Isten törvényének nagy alapelveit a Tízparancsolat foglalja össze, és Krisztus élete is ezt szemlélteti. A Tízparancsolat az Úr szeretetét, akaratát fejezi ki, és meghatározza az ember magatartását és kapcsolatait. Minden korban, minden emberre kötelező. Ez a törvény Isten és népe közötti szövetség alapja, és az ő ítéletében zsinórmérték. A Szentlélek munkája által rámutat a bűnre, és vágyat ébreszt a Megváltó után. A megváltás nem cselekedetekből, hanem kegyelemből van, és a kegyelem gyümölcse a Tízparancsolat betartása. Az engedelmesség fejleszti a keresztény jellemet, és boldogságot ad. Bizonyítja az Úr iránti szeretetet és embertársaink iránti aggodalmunkat. Az engedelmes hit Krisztus életeket átalakító hatalmát mutatja be, és így erősíti meg a keresztény bizonyságtételét. (2Móz 20:1–17; Zsolt 40:7–8; Mt 22:36–40; 5Móz 28:1–14; Zsid 8:8–10; Jn 16:7–10; 1Jn 5:3; Róm 8:3–4; Ef 2:8–10; Zsolt 19:7–14; Mt 5:17–20)

Válogatás
Mai lelkészek mai üzenetei