A jóságos Teremtő a teremtés hat napja után a hetedik napon megpihent, és a szombatot minden ember számára a teremtés emlékévé tette. Isten megmásíthatatlan törvényének negyedik parancsolata Jézus, a szombat Ura tanításával és gyakorlatával összhangban megkívánja a hetedik napi szombatnak mint a nyugalom, az imádkozás és szolgálat napjának megtartását. A szombat az Istennel és egymással való bensőséges kapcsolat napja. Ez a Krisztusban történt megváltás jelképe, megszentelődésünk jele, hűségünk záloga és Isten eljövendő örök országának előíze. A szombat az Úr és népe közötti örök szövetség állandó jele. E szent időszak estétől estéig, naplementétől naplementéig tartó örömteli órákat jelent, megtartása Isten teremtő és megváltó munkájának ünneplése. (1Móz 2:1–3; 2Móz 20:8–11; Lk 4:16; Ézsa 56:5-6; 58:13–14; Mt 12:1–12; 2Móz 31:13–17; Ez 20:12, 20; 5Móz 5:12–15; Zsid 4:1–11; 3Móz 23:32; Mk 1:32)

Agapé Duplaquartett
Agapé: Hálaének zeng

Szabó László
Gátlás helyett áldás

A menny

Merre keressem...?

Isten figyelmeztető üzenete az emberiségnek MA

Gyűrűs Istvánné
Gyermeknevelési percek