Isten azért hívott el minket, hogy istenfélő emberekhez méltón a mennyei alapelvekkel összhangban gondolkozzunk, érezzünk és cselekedjünk. Hogy a Lélek kialakíthassa bennünk Urunk jellemét, csak olyan dologgal foglalkozzunk, ami krisztusi tisztaságot, egészséget és örömöt ad életünkben. Ez azt jelenti, hogy szórakozásunk és társasági életünk a keresztény ízlés és szépség legmagasabb fokán álljon. Figyelembe véve a kulturális különbségeket, öltözetünk egyszerű, szerény, ízléses és takaros legyen; azokhoz méltó, akiknek igazi szépsége nem külső ékességből, hanem a nemes, csendes lélek hervadhatatlan ékességében áll. Ez azt is jelenti, hogy mivel testünk a Szentlélek temploma, értelmesen kell gondoskodni róla. A munkával és pihenéssel együtt a lehető legegészségesebb étrendet is el kell fogadnunk, és a Szentírásban meghatározott tisztátalan ételektől tartózkodnunk kell. Mivel az alkoholtartalmú italok, a dohányzás, a gyógyszerek és a kábítószerek felelőtlen használata ártalmas a szervezetünkre, ugyancsak kerüljük ezeket. Ezzel szemben foglalkozzunk olyan dolgokkal, amelyek gondolatainkat és testünket Krisztushoz hasonlóvá formálják! Az Üdvözítő azt akarja, hogy egészségesek, boldogok és jók legyünk. (Róm 12:1–2; 1Jn 2:6; Ef 5:1–21; Fil 4:8; 2Kor 6:14–7:1; 2Kor 10:5; 1Pt 3:1–4; 1Kor 6:19–20; 10:31; 3Móz 11:1–47; 3Jn 2)

Agapé Duplaquartett
Agapé: Hálaének zeng

Szabó László
Múltunk titkai -Jövünk kérdései (3dvd)

2000 Ft
Nyári István