A házasságot, amely a férfi és nő között életre szóló egység a szeretetkapcsolat által, Isten alkotta az Édenben, és Jézus is megerősítette. Mivel a keresztény számára a házasság Isten és a házastárs felé elkötelezettséget jelent, ezért csak azonos hitű társak között köttessen meg. E kapcsolat a kölcsönös szeretetre, megbecsülésre, tiszteletre és felelősségre épül, ami a Krisztus és egyháza közötti szeretet, szentség, meghittség és állandóság kapcsolatát tükrözi. Jézus a válásról azt tanította, hogy házasságtörést követ el az, aki elválik házastársától – kivéve a paráznaság miatti válást –, és mással házasodik össze. Noha nem minden családi kapcsolat eszményi, de a Szentlélek vezetésével és a gyülekezet gondozásával a házasfelek között szeretetközösség jöhet létre, ha teljesen alárendelik magukat egymásnak Krisztusban. Isten megáldja a családot, és azt akarja, hogy a családtagok teljes érettségre segítsék egymást. A szülők tanítsák meg gyermekeiket Isten szeretetére és a neki való engedelmességre. Példájukkal, szavaikkal neveljék őket arra, hogy Krisztus szerető, nevelő, örökké gyengéd és gondoskodó, aki azt akarja, hogy az Õ testének – Isten családjának – tagjai legyenek. A család növekvő összetartása az utolsó idők evangéliumi üzenetének egyik ismertetőjele. (1Móz 2:18–25; Mt 19:3–9; Jn 2:1–11; 2Kor 6:14; Ef 5:21–33; Mt 5:31–32; Mk 10:11–12; Lk 16:18; 1Kor 7:10–11; 2Móz 20:12; Ef 6:1–4; 5Móz 6:5–9; Péld 22:6; Mal 4:5–6)

Kik a Hetednapi Adventisták?

Eltévedt méhecske és más történetek

Mission Spotlight
Misszió a Középpontban (3 rész)

A nyelveken szólás ajándéka