home   a kosár üres
Bejelentkezés   |   Jelszóemlékeztető   |   Regisztráció
  Főoldal     Vásárlás     E-könyvek     Rólunk

Az Öböl-háború során az Egyesült Államok haditengerészetének különleges csapata olyan elterelő hadműveletet hajtott végre, amellyel az iraki hadsereget megtévesztette. A mintegy tízfős csoport olyan látszatmozgásokat végzett a tengeren, ami miatt az iraki sereg tábornokai azt hitték, az amerikaiak a kuvaiti partok felől, a tengerről támadnak majd. Ezért az irakiak a csapatok jelentős részét a partokhoz csoportosították. Ekkor érte őket a meglepetés: az Egyesült Államok fő seregei a Szaúd-arábiai sivatag felől nyomultak. Órákon belül vége lett a háborúnak, és az amerikaiak csak kevesebb, mint húsz katonát veszítettek!
Az amerikai hadsereg elitalakulatait különféle nehéz helyzetek megoldására, ún. gerillabevetésekre képzik. Ahhoz, hogy valaki bekerüljön egy ilyen kommandóba, nagyon fegyelmezettnek kell lennie, és igen komplikált fizikai és mentális tréningen is kötelező átesnie. Csak azok vizsgáznak sikeresen, akik rendíthetetlen önkontrollal rendelkeznek, és tökéletesen engedelmeskednek az utasításoknak.
Ezek a speciális egységek veszélyes és összetett feladatokat végeznek. Az ellenséges vonal mögé dobják be őket, és gyors támadásokkal megtisztítják a terepet a fő hadsereg előtt.
A kommandósok kis létszámú csapata – intenzív kiképzésüknek köszönhetően – komoly győzelmek elérésére és akár egy egész hadoszlop legyőzésére is képes.

Keresőszó:


Keresés helye:


Fleischer Katinka
Hívtál Uram


600 Ft
Agapé Duplaquartett
Agapé: Hálaének zeng


1000 Ft
Dr. Szigeti Jenő
Filippi levél Egy levél az örömről


600 Ft
REK
Csendesnapok 2006


2500 Ft
Dr. Donna Habenicht
A gyermeknevelésről


2500 Ft
Dvd Film
A Fegyvertelen Hős


1500 Ft
Copyright 2007 © Felfedezések Alapítvány
Powered by Rendes