Jézus első eljövetelekor a tizenkét apostol ilyen különleges egység volt. Az Úrral töltött három és fél éves intenzív személyes képzés után a Megváltó képessé tette őket arra, hogy nagy győzelmeket arathassanak. Behatoltak Sátán birodalmába, hogy a keresztény hit terjesztésével éket üssenek uralmán.
Jelenések könyve azonban egy másik speciális egységről, egy száznegyvennégyezer főből álló hatalmas seregről is beszél. Különleges kapcsolatuk van a Báránnyal, különleges névvel pecsételték el őket, különleges éneket énekelnek. Miért olyan fontos tudnunk a száznegyvennégyezerről? Mert ők hajtják végre az utolsó napok legnagyobb feladatát: felkészítik az emberiséget Jézus Krisztus visszatérésére.
Sokan megkérdezik: mit érthetünk e szent sereg alatt, és kik alkotják a száznegyvennégyezret a vég idején?
Bár ez az ismeret nem elengedhetetlen az üdvözülés idején, de mivel Isten szavának tanulmányozása során áldásokban részesülünk, így megérthetjük ennek a profetikus tárgynak is minden részletét. Fontos tudnunk, hogy most szent területre lépünk. Örömmel írok erről a témáról, viszont tudom, hogy másoknak eltérő értelmezése lehet ebben a kérdésben, és ezt tiszteletben tartom. Ezért mindenkit arra biztatok, hogy mielőtt az igazság keresésére indulunk, álljon meg egy pillanatra, hogy imádkozzon e bibliai tanítás megértéséért.

Dwight Nelson
Nézd, hova lépsz!