Ha valaki felszínesen nézi a Jelenések könyve 7. fejezetét, talán még mindig hiheti, hogy a száz-negyvennégyezer tizenkét valóságos törzsből származik. Vizsgáljuk meg közelebbről a kérdést! Láthatjuk, hogy Jézus korától kezdve a legtöbb Izraelre utaló ige a hit gyermekeiről szól, a lelki Izraelről, tekintet nélkül arra, hogy vér szerinti izraeliták vagy pogányok. Nézzünk néhány példát! „Mert nem az a zsidó, aki külsőképpen az; sem nem az a körülmetélés, ami a testen külsőképpen van: hanem az a zsidó, aki belsőképpen az; és a szívnek lélekben, nem betű szerint való körülmetélése az igazi körülmetélkedés; amelynek dicsérete nem emberektől, hanem Istentől van.” (Rm 2:28–29) „Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.” (Gal 3:29) „És lesztek ti nékem papok birodalma és szent nép. Ezek azok az igék, melyeket el kell mondanod Izrael fiainak.” (1Móz 19:6) „Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket.” (1Pét 2:9)
Jakab – azzal, hogy a keresztényeket szólítja meg –, a legmeggyőzőbb példát adja arról, hogy az apostolok a lelki értelemben vett törzsek szolgái. „Jakab, Istennek és az Úr Jézus Krisztusnak szolgája, az elszórtan levő tizenkét nemzetségnek, üdvözletemet.” (Jak 1:1)

Fekete István
Hitünk énekei orgonán

Filippi levél Egy levél az örömről

A nyelveken szólás ajándéka

Szabó László
Múltunk titkai -Jövünk kérdései (3dvd)

2000 Ft
Kik a Hetednapi Adventisták?

Krisztus Zászlóvívői