home   a kosár üres
Bejelentkezés   |   Jelszóemlékeztető   |   Regisztráció
  Főoldal     Vásárlás     E-könyvek     Rólunk

Másik érvet is bemutatunk a tizenkettes szám mellett: a főpap mellén tizenkét különböző drágakő volt. Ez arra emlékeztet bennünket, hogy Isten egyházát különböző személyiségek alkotják, és mindegyik nagyon közel áll a mi főpapunk szívéhez. A Biblia azt is tanítja, hogy a tizenkét apostol és pátriárka is különböző jellem volt. Isten különböző karakterű személyeket választott apostolokul, hogy minél több embert tudjon elérni általuk.
„A kövek pedig Izrael fiainak nevei szerint voltak, tizenkettő volt az ő nevük szerint, és pecsét módjára metszve, mindegyik a reá való névvel a tizenkét nemzetség szerint.” (2Móz 39:14)
Ugyanezek a kövek megjelennek mint alapkövek az új Jeruzsálem alapjainak leírásánál: „És nagy és magas kőfala volt, tizenkét kapuja, és a kapukon tizenkét angyal, és a felírt nevek, amelyek az Izrael fiai tizenkét törzsének nevei: és a város kőfalának tizenkét alapja volt, és azokon a Bárány tizenkét apostolának nevei.” (Jel 21:12. 14).
Többek között ezért is hiszem, hogy a száznegyvennégyezer precíz szám.
Ahogyan szám szerint tizenkét törzs volt, és tizenkét apostol, amint az élet fája minden évben száznegyvennégy gyümölcsöt terem (havonta tizenkettőt), ugyanúgy 12x12.000 apostol lesz az utolsó napokban.
Összegezzük, milyen érveket fedeztünk fel a Bibliában a tizenkettővel és a száznegyvennégyezerrel kapcsolatban! Látjuk a bírákat, Dávid seregét, az énekes papokat és a drágaköveket. Ugyanígy száznegyvennégyezren lesznek a bírák (ítélők népe, Laodicea) és papok seregében, akik Jézus Krisztus drágakövei.

Keresőszó:


Keresés helye:


REK
Krisztus Zászlóvívői


3000 Ft
Sipos Lajos, Fekete István
Béke Veled...-temetési énekek


1500 Ft
Dr. Tim Amott
Dr. Tim Arnott eü. elõadásai Újpesten


600 Ft
Joe Crews
A menny


200 Ft
Doug Batchelor